het verhaal van Marlieke

Marlieke was altijd al anders geweest dan haar leeftijdsgenoten. Ze voelde zich snel overweldigd door de wereld om haar heen en werd vaak vermoeid en geïrriteerd door te veel prikkels. Op een dag ontdekte ze dat ze een HSP was, een High Sensitive Person.

 

 

Toen Marlieke dit ontdekte, viel er een last van haar schouders. Ze realiseerde zich dat haar gevoeligheid geen zwakte was, maar juist een kracht. Ze begon meer over HSP te lezen en besloot om het coachingstraject in te gaan om beter om te gaan met haar gevoeligheid.

 

 

Een van de grootste uitdagingen voor Marlieke was om te leren omgaan met overstimulatie. Ze ontdekte dat ze gemakkelijk overweldigd werd door te veel geluiden, lichten en geuren. Dit leidde vaak tot vermoeidheid en irritatie.

 

Marlieke leerde tijdens de coachingssessies hoe ze haar omgeving kon aanpassen om deze prikkels te verminderen. Ze kreeg hier allerlei ideeën voor aangereikt. 

Naast het aanpassen van haar omgeving, ontwikkelde Marlieke ook een aantal persoonlijke strategieën om haar gevoeligheid te beheren. Ze leerde om haar geest te kalmeren en haar energie in balans te houden. Ook leerde ze hoe ze haar grenzen kon stellen en zichzelf kon beschermen tegen negatieve energieën.

 

 

Het was niet altijd gemakkelijk voor Marlieke om haar gevoeligheid te beheren, maar ze wist dat het belangrijk was om voor zichzelf te zorgen. Ze realiseerde zich dat haar gevoeligheid een geschenk was en dat ze het kon gebruiken om meer verbinding te maken met de wereld om haar heen. Ze begon haar gevoeligheid te omarmen en ontdekte een nieuwe kracht in zichzelf, waardoor ook het weer kunnen genieten en vrij uit leven mogelijk werd. 

 

Is het bovenstaand herkenbaar? Neem dan gerust vrijbljvend contact op om te kijken wat het coachingstraject voor jou kan betekenen.